EL POBRE MUSIC

EL POBRE MUSIC

Editorial:
ACCENT EDITORIAL
Año de edición:
Materia
Música
ISBN:
978-84-936819-9-9
Páginas:
120
Encuadernación:
RUSTEGA
Colección:
VARIS
14,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Añadir a la cesta

Franz Grillparzer (Viena, 1791-1872)
Nascut en una familia conservadora, estudia dret i exerceix durant un breu període de professor privat. L'any 1813 inicia la seva carrera a l'administració pública de l'imperi austríac, que no abandonarà fins la seva jubilació, l'any 1856.
Malgrat que Grillparzer va ser reconegut bàsicament com a dramaturg ?en les seves obres s'observa una influència clara de Schiller i del barroc espanyol?, destaca també la seva poesia lírica i, com a prosista, un volum d'estudis crítics sobre el teatre espanyol i Der arme Spielmann (1848).

A partir d?un impuls autobiogràfic, Grillparzer expressa en aquesta obra el seu univers psíquic i reflecteix una gran incongruència entre intenció i realitat, voluntat i capacitat. El pobre músic és l'al·legoria d'un fracàs i de la insistència melancòlica ?l?elecció del violí no és casual? en l?amor per l?art i, sobretot, en la dignitat més enllà del pragamatisme social. Grillparzer uneix en aquestes pàgines l'autobiografia i l'expressió social de tota una època.
El pobre músic va ser llibre de capçalera de Kafka, que el llegia a la seva germana en veu alta perquè pogués apreciar-ne el ritme i el sentiment vital.