EL CEPEPC DES DE DINS

EL CEPEPC DES DE DINS. LA FORÇA COL·LECTIVA D'UNA CONVICCIÓ

Editorial:
ROSA SENSAT A.A.P.S.A.
Año de edición:
ISBN:
978-84-127894-3-0
Páginas:
208
Encuadernación:
Rústica
23,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

La del CEPEPC (Col·lectiu d'Escoles per l'Escola Pública de Catalunya) és una història poc coneguda i poc documentada d'unes escoles privades nascudes per iniciativa de mestres i famílies audaces a finals dels cinquanta i en la dècada dels seixanta del segle passat.
Una història de RESISTÈNCIA ACTIVA al FRANQUISME, de RENOVACIÓ PEDAGÒGICA en ple nacionalcatolicisme i UNA HISTÒRIA D'ÈXIT COL·LECTIU perquè va aconseguir el seu objectiu: formar part de l'Escola Pública de Catalunya, aportant el seu bagatge que bevia de la tradició pedagògica del país del primer terç del segle xx.
Mai no s'ha fet un relat contextualitzat, documentat i des de dins de la resistència èpica d'aquestes escoles en plena dictadura, de les seves raons, tensions, negociacions, èxits i frustracions, o forma d'organitzar-se. Això ens ha dut a escriure aquest llibre. Amb la perspectiva que dona el temps passat es poden fer moltes valoracions sobre aquesta història; la nostra aportació és explicar-la amb detall. Volem que no es perdi la memòria d'aquella aventura col·lectiva i volem explicar-la DES DE DINS.