EL PETIT LLIBRE DE LA CUINA CATALANA DE VERITAT

EL PETIT LLIBRE DE LA CUINA CATALANA DE VERITAT

Editorial:
COMANEGRA
Año de edición:
ISBN:
978-84-15097-24-2
Páginas:
258
Encuadernación:
RUSTEGA
Colección:
VARIS
15,00 €
IVA incluido
No disponible

L'obra de referència per als més prestigiosos cuiners i gastrònoms catalans, qualificada com a "admirable" per Manuel Vázquez Montalbán.

El 1991, el mateix Pere Sans publicà Cuina catalana tradicional i moderna, una obra avui totalment exhaurida i convertida en text de referència per als més prestigiosos cuiners i gastrònoms catalans. En el seu pròleg, Vázquez Montalbán s'hi referia com un “llibre admirable que a mi m'hauria agradat escriure. Però, per escriure'l, cal saber, sabers concrets i generals que al senyor Pere Sans li'n sobren i que té la generositat d'oferir-los al públic”.

Cuina catalana de veritat és una revisió que amplia i actualitza l'obra del 1991. A banda d'un extens receptari que repassa les menges pròpies de la gastronomia catalana, en el llibre s'expliquen tota la resta de coneixements que cal posar en joc per dur a bon port l'elaboració de les receptes. Els mètodes de cocció, les mesures, la selecció dels ingredients, les salses, picades i acompanyaments bàsics... són alguns d'aquests elements que també entren en joc. Com el gaudi complet no pot acabar en la cuina sinó que necessàriament requereix la degustació, l'autor també ofereix els seus consells per al ritual de l'àpat i el maridatge dels plats. Tot plegat esdevé una exposició completa d'una cuina catalana que l'autor reivindica fermament en el capítol de conclusió.

Elogi a l'autor de Manuel Vázquez Montalbán i pròleg de Daniel Vázquez Sallés.