ELS AUCELLS A LES RONDALLES MALLORQUINES I AL CANÇONER

ELS AUCELLS A LES RONDALLES MALLORQUINES I AL CANÇONER

Editorial:
DOCUMENTA BALEAR
Año de edición:
ISBN:
978-84-17113-22-3
Páginas:
200
Encuadernación:
Bolsillo
Colección:
MENJAVENTS
20,00 €
IVA incluido
Disponible en 10 días
Añadir a la cesta

Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner és producte d’una doble afecció de l’autor: la cultura popular manifestada en la literatura oral (rondalles, gloses, refranys, creences, dites...) i l’ornitologia de camp, és a dir, l’observació dels aucells silvestres en el seu hàbitat.
En aquesta obra es presenta, d’una manera raonada i suggeridora, un recull extens de les citacions d’espècies d’aucells presents en les produccions culturals populars reunides sobretot en l’Aplec de rondaies mallorquines d’Antoni M. Alcover, el Cançoner popular de Mallorca del pare Ginard (i algun altre cançoner) i el molt recentment publicat Atles ornitonímic dels persistents investigadors Cosme Aguiló i Antoni Mestre. Però Els aucells a les rondalles mallorquines i al cançoner també respon a una tercera intenció, permanent en l’obra, ja llarga i diversa, de Miquel Rayó: la de difondre els noms i els trets principals i els valors dels aucells presents a Mallorca per fomentar-ne la protecció.
Les poderoses il·lustracions d’Andrew Pinder contribueixen a reforçar aquesta declarada voluntat divulgadora i alhora conser­vacionista.