LA GRAMÀTICA DEL VIRUS

LA GRAMÀTICA DEL VIRUS. EL PERIODISME I LA CR.NICA GENERAL DE LA PANDÈMIA

Editorial:
EDICIONS SALDONAR
Año de edición:
ISBN:
978-84-17611-72-9
Páginas:
328
Encuadernación:
Bolsillo
Colección:
MÉS SALDONAR
20,00 €
IVA incluido
Disponible en 1 semana
Añadir a la cesta

El periodisme no havia hagut d'enfrontar-se mai, en tota la seva història, a una crisi humana tan universal i alhora tan local com la de la Covid-19. El periodisme de qualitat, per sort, ha estat capaç d'oferir al món i de llegar a la posteritat una crònica detallada i en directe d'un any llarg de pandèmia, ha pogut explicar el gran conflicte de salut a cada comunitat del planeta.
'La gramàtica del virus' és un assaig necessari sobre el paper fonamental que els mitjans han tingut en la narració de l'enorme trauma sanitari i social provocat pel coronavirus. Josep Gifreu aporta una panoràmica analítica i crítica sobre la intervenció del periodisme i els mitjans de comunicació de referència mundials en la construcció simultània dels microrelats locals i del macrorelat global sobre la primera gran epidèmia de la nostra època.
«Serviran de res les lliçons d'aquesta pandèmia? N'aprendrem? Ens ajudaran a millorar aquest ofici que estimem? Jo no tinc respostes a aquestes preguntes, només puc dir que crec que les conseqüències seran duradores i tindran un impacte llarg i profund en el temps». —Vicent Partal