PA DE FLEQUER

PA DE FLEQUER. LA CULTURA D'UN ALIMENT BÀSIC

Editorial:
EDICIONS MORERA
Año de edición:
ISBN:
978-84-944473-8-9
Páginas:
136
Encuadernación:
Rústica
Colección:
L'ERMITÀ
12,00 €
IVA incluido
En stock
Añadir a la cesta

Un llibre ple de curiositats i tradicions sobre el pa i la seva elaboració.
PA DE FLEQUER. La cultura d’un aliment bàsic (Col·lecció l’Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d’aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que PA DE FLEQUER ha recuperat pel seu gran valor cultural.

En una edició a cura de l’antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, PA DE FLEQUER també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat.

PA DE FLEQUER s’estructura en quatre apartats principals, complementats per glossaris específics i una selecció bibliogràfica.

La divinitat (per Joan Amades)
El culte (per Joan Amades)
Els oficis del pa
Tradicions