Quentin Blake, dos llibres

Quentin Blake

Quentin Blake és un dels grans autors-Il·lustradors de llibre infantil. Molts de vosaltres potser el coneixereu com a il·lustrador de Roald Dahl. Podem dir que la majoria dels seus llibres són per a infants. Però, de vegades,  sembla que vulgui fer una picada d’ull als lectors adults que llegim els llibres als nens. Té un estil d’il·lustració molt propi que fa que el reconeguem de seguida. En general, els seus dibuixos, són figures fetes amb tinta i molt sensills. Sense grans perspectives. El traç negre dels dibuixos l’omple amb colors i genera els volums i ombres amb intensitat d’aquests colors, quasi mai amb combinacions de colors.

I té una mirada al món que també és molt característica. En tots els seus llibres es percep aquesta poètica i singular manera de mirar el món.

 

El senyor Magnòlia, Quentin Blake, Ed. Kalandraka

El senyor Magnòlia, Quentin BlakeEl senyor Magnòlia només té una bota vella. I sembla un personatge tot estrafolari. Va vestit de manera ben estranya i fa coses estranyes! Toca la trompeta i té dues germanes que saben tocar el flautí mentre ell balla. Amb una sola bota vella i un peu descalç. És amic de les granotes i els tritons. I els lloros verds li fan forats a l’abric. Però ell és feliç i fa feliços els seus amics. Els porta a tots amb el seu patí. Van a la piscina i es tiren pel tobogan. I fa malabars amb la fruita! Tot i que només té una bota vella… Es vesteix de soldat i saluda els ratolins, té un amic que és un dinosaure lila. I és feliç! Però només té una bota vella…

Però un dia plou i el senyor Magnòlia no pot sortir al carrer amb només una bota vella!

Potser el senyor Magnòlia estarà trist a partir d’ara.

Les butxaques d’Angèlica, Quentin Blake, Ed. Kalandraka

Les butxaques d'Angèlica, Quentin BlakeDos nens ens presenten la seva veïna Angèlica. El nom, li escau! És un àngel per als nens. Aquesta veïna té un vestit tot estrany: ple de butxaques. I, per sort per als nens, de les butxaques en començaran a sortir coses valuosíssimes per als nens. Ratolins, formatge per als ratolins, paraigües, etc.

Angèlica és aquella veïna màgica que no té res i per aquest motiu ho té tot. D’un vestit ple de butxaques treu tot un món fantàstic per als nens. Coses divertides, il·lusionants, motivadores i, sobretot, imaginatives. És com la Teresa de l’Ovidi, aquella senyora que ens va fer descobrir el món quan érem petits.

 

LES BUTXAQUES DE L'ANGELICA

LES BUTXAQUES DE L'ANGELICA

QUENTIN BLAKE

ISBN: 978-84-8464-253-4

Editorial: KALANDRAKA

Nº páginas: 36

Año de edición: 2016

Donde comprarlo

EL SENYOR MAGNOLIA

EL SENYOR MAGNOLIA

QUENTIN BLAKE

ISBN: 978-84-8464-254-1

Editorial: KALANDRAKA

Nº páginas: 36

Año de edición: 2016

Donde comprarlo

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *