VIAJES EXTRAORDINARIOS, Sonia Nimr

L’editorial Icaria ens presenta Viajes extraordinarios por tierras misteriosas. Aquest llibre és l’únic traduït de l’escriptora i narradora palestina Sonia Nimr. Un llibre de viatges protagonitzat per una noia que es diu Luna. Inserit dins la tradició de la narrativa de viatges que va enllaçant petites històries que donen un sentit a tot el llibre. Us animem a llegir-lo per tal que pugueu descobrir àrees geogràfiques que potser no coneixeu. També descobrireu diferents visions del món de les diverses cultures que hi apareixen. I, sobretot, descobrireu un personatge que us anirà entortolligant en la teranyina narrativa que teixeix i que no us deixarà escapar de cap de les maneres.

Viajes extraordinarios por tierras misteriosas, Sonia Nimr, Icaria editorial

Viajes extraordinarios por tierras misteriosas, Sonia NimrLa història de Viajes extraordinarios por tierras misteriosas està narrada per Luna, la protagonista del llibre. Ens explica en primera persona totes les peripècies de la seva vida.

Però, com us podeu imaginar, les històries comencen amb uns antecedents. I per aquest motiu, Luna, comença explicant-nos la història dels seus pares. Una història que passa en un poblet aïllat de Palestina regit per uns xeics molt conservadors. Aquests xeics consideren que el poble està sotmès a una maledicció que fa que no neixin nenes al poble. I aquesta és la realitat: no neixen nenes al poble.

El pare de la Luna, en una visita a la ciutat, s’enamora de la mare de la Luna, la filla d’un llibreter. I, la mare de Luna, li regala un llibre de viatges que anirà apareixent en tota la història. Quan els pares de la Luna es traslladen al poble se’ls considera responsables de l’infortuni que no neixin nenes. Fins que, poc a poc, algunes dones, descobreixen que la mare de la Luna no és una bruixa. Al contrari, és una dona culta que els pot ajudar en moltes coses. Fins i tot acabarà traient l’entrellat de la maledicció: hi ha un arbre originari de la Xina al centre del poble que causa la manca de natalitat masculina.

La vida de Luna

Entretant, la Mare mor i la Luna i la seva germana se’n van a viure amb uns familiars a la ciutat. La germana es casa i, alhora, un home ric es vol casar amb la Luna. Per això decideix iniciar un viatge per fugir de la situació. Luna agafa una caravana i iniciarà el seu periple d’aventures.

Començarà coneixent una família a la caravana amb qui viurà un temps. Però l’aventura la seguirà cridant i agafarà una altra caravana. Aquí començaran els seus problemes: a mig camí, uns bandits prendran els viatgers i els vendran com a esclaus. D’aquí, per la seva capacitat d’explicar històries, anirà a petar a la cort d’una princesa, passarà uns anys fent de pirata, coneixerà el seu primer amor i, finalment, es casarà.

Quan fa un temps que és feliçment casada i ja té una filla, en un nou viatge, el vaixell amb què viatgen naufraga i perd marit i filla. Haurà de començar un nou viatge per mirar de trobar-los que la durà a Etiòpia, a la Índia i, de nou, al Marroc. En tots els seus viatges, el coneixement que té de les herbes medicinals que li va transmetre la seva mare i els llibres, la faran reeixir en totes les aventures.

La Luna passa una vida de llegenda que ens immergeix en la seva vida i ens va captivant de manera que no podem deixar el llibre fins a acabar-lo.

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *